2 Temmuz 2012 Pazartesi

Apartman Toplantısında Yaşadığım İbretlik Olay

Apartman toplantısı vardı bugün. Yöneticinin evinde toplandık. Yemek masasında oturuyoruz. Yeni apartman yöneticisini seçecektik. 1 kişi hariç herkes gelmişti. Apartmanda kimsenin sevmediği serserinin biriydi. Her neyse biz toplantıya başladık tam oylamaya geçecektik ki kapı çaldı bu eleman damladı.

 Odaya bir girişi var ki elindeki tespihi sağa sola sallıyor, sırıtmalar falan "Selamun aleyküm" dedi. Apartman yöneticisi salih abide "aleykümselam buyur" dedi istemeye istemeye. Bu geldi benim yanıma oturdu. Salih abi apartmanla ilgili mevzulardan bahsediyordu. Bu arada ikinci kattaki mehmet abide "apartman eskisi gibi huzurlu değil geceleri uyuyamaz olduk" dedi. Bu serseri hemen atladı lafa "iki üniversiteliye laf geçiremiyorsan git müstakil ev al beybaba" dedi sırıta sırıta.

 Sinirler gerildi tabi ama kimse bişey demedi. Hacı amca söze girdi "benim lafım kesilirse ben bir daha söz söylemem" diyerek söze başladı. "bize apartman yöneticiliği yapacak olandan muradımız yolumuza ışık olmasıdır. gölge değil ! aidatlar zamanında ödensin, çöpler zamanında çıkarılsın, balkondan halı silkelenmesin" dedi.

 Biraz sessizlikten sonra bu serseri atladı ortaya gene. "benim bi derdim yok. olursa kendim çözerim. ha benden bi derman dileyen varsa adres yöneticilik makamı değildir benim demeye geldim. Apartmanın otomatını kullanmıyorum el fenerim var. Apartmanı yıkayan benim katı yıkamasada olur. Aidat maidat ödemem dedi."

 Yöneticiyi tanımam demek istedi yani haspam. Bu böyle deyince salih abi sinirlendi "Sanada sülalenede bu apartmanda başına buyruk hareket etme kapısı kapanmıştır. Ya bizim şartlarımıza uyar, çöpünü vaktinde çıkarır, apartman aidatını ödersin yada bu apartmandan defolur gidersin" dedi.

 Ben dayanamadım söze girdim. "halılar balkondan silkelenmeyecek, saat gece 12 dedimmi gürültü kesilecek, çöpler saat 6 ile 8 arası çıkarılacak, merdivenlerden ayı gibi inilip çıkılmayacak, aidatlar zamanında ödenecek... " sonrada bu serseriye döndüm "sende bu kuralların hepsine uyup birikmiş aidatlarının hepsini ödeyeceksin" dedim.

 Bu bana baktı baktı sırıtarak "sen kimsin lan racon kesiyosun?" dedi. Bende şafak attı. Yavaşça ayağa kalktım bu şaşırdı ama korktuğunu belli etmemek için kalkmadı. Arkasına doğru yürüdüm. "racon kesmiyorum kafa kesiyorum" dedim çıkarttım çakıyı bunun boğazını boydan boya kestim. Kafasınıda masaya dayadım. "sailh abi bu apartmanın yöneticisidir , biat edin" dedim.

10 yorum:

  1. arkadaş bende ciddi ciddi okuyorum ya :)

    YanıtlaSil
  2. Ahaha ulan son paragrafa anlayamadım , sonradan oturdu her şey :)

    YanıtlaSil
  3. Ahaha ulan son paragrafa kadar anlayamadım , sonradan oturdu her şey :)

    YanıtlaSil
  4. 4 dakikamı çaldın onospu.

    YanıtlaSil
  5. Ulan olayın nereye gideceğini bile bile okudum. Bazen malmıyım acaba diye düşünüyorum. Ama arkada müzik açıktı vaktimi boşa harcamadığım içinde bir zeka kırıntısı var diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  6. sdfgsdfcxdczas

    YanıtlaSil
  7. Okuyucularına vermek istediğin mesaj: Ben çok güzel hikaye uydururum yeri geldiğinde yalanı da dayarım siz en iyisi defolup gidin! di mi? Peki. Bu da bana ve benim gibi bu sallamasyon hikayeni okuyanlara ders olsun.

    YanıtlaSil
  8. Evet , iyi çözümledin .

    YanıtlaSil
  9. Sitede biraz göz gezdirdim burdaki yorumlar dikkatimi çekyi konuyu okudum ve site sahibinin ilkokllu olduğuna ve yazdıklarınında bi halt olmadığına karar veriyor ve seni evlad diye doğuranın amına koyarak çıkıyorum

    YanıtlaSil